Heb jij een mooi project waar wij ons in vast kunnen bijten?

Stuur ons een bericht

Benodigdheden

1 Emmer
1 Mop, bij voorkeur Swep Mop
Zeep (naturel, grijs of wit-gepigmenteerd)

Onderhoudsadvies Olievloeren

Na behandeling van de vloer, 8 dagen laten uitharden. Vervolgens 8 dagen na behandeling met olie de eerste keer en daarna met 16 dagen de tweede keer dweilen met de bijgeleverde zeep zoals hieronder omschreven. Daarna is de vloer bestendig tegen vuil en water. Verder kun je de vloer gewoon dweilen met de zeep wanneer je dat nodig vindt.

Ga als volgt te werk:

Vul de emmer met 5 liter warm water en 300 ml zeep. Breng steeds een royale hoeveelheid zeepoplossing aan op een deel van de vloer en dweil deze zo dat hij met een kwartier droog is. De zeep gaat iets schuimen en kan dan worden nagedweild met een beter uitgewrongen mop. Behandel op deze wijze de hele vloer. Laat de vloer na elke zeepbehandeling goed drogen.

Bij gebruik van de wit/grijs -gepigmenteerde zeep de flacon voor gebruik goed schudden, zodat de witte pigmenten niet onderin blijven zitten!

Na de basisbehandeling kan de vloer normaal onderhouden worden, volgens de geldende richtlijnen.

Onderhoudsbeurt:

Als de vloer niet meer schoon te krijgen is met de zeep of schraal wordt is deze toe aan een nieuwe oliebehandeling, dit is zelf te doen maar wij verzorgen deze graag voor je. Gemiddeld gebeurt dit eens in de 12 tot 18 maanden.

Luchtvochtigheid:

De relatieve luchtvochtigheid in huis moet tussen de 50 en 70 % (te meten met een hygrometer) zitten om je vloer optimaal te houden. Zit deze eronder, dan zou er vanaf 1 oktober tot 1 april (gemiddeld stookseizoen) een luchtbevochtiger in huis moeten staan.

Vilt:

Om krassen te voorkomen adviseren wij om dikke viltdoppen, plakstrippen of softwielen (voor bureaustoel) te gebruiken onder de meubels. Let op vilt slijt. Op veel verschuivende meubelen dient het vilt 1 keer per jaar vervangen te worden.

Voor verdere informatie over gebruik en verkoop van onderhoudsmiddelen, luchtbevochtiging, parket entree matten en vilt verwijzen we je graag naar onze webwinkel www.houtonderhoud.nl